försäljning djur

 

Fåret var ett av de första djur som vi människor började hålla som husdjur.De ger oss kött, mjölk, ull och skinn, de håller våra hagar öppna och de är väldigt sällskapliga. De är flockdjur. Det finns olika raser och inriktningar tex mjölk - päls eller köttraser. Vår - sommar och vinterlamm beroende vilken årstid de föds. Tackorna är dräcktiga i 5 månader, våra lamm föds på våren.

 

Myskankan härstammar från Sydamerika. Där lever den vild i skogen och klättrar i träd. Den har kraftiga klor. De betar gräs på land och vattenväxter när de badar och äter gärna maskar och mördarsniglar. Honan ruvar sina ägg i 35 dagar. De är tåliga, friska och duktiga på att ta hand om sina ungar. Gillar att vara ute även vintertid.

 

Silkeshöns härstammar från Ostasien. Hönan väger 1,1-1,4 kg, tuppen något mer.Färgen finns i vit, svart,rödbrun, grå. De har en rund kroppsform, dunig, flyger ej och blåsvart hud. Den duniga dräkten är känslig för väta och smuts. En aktiv och orädd dvärghöna som är lätt att få tam med utpräglad ruvdrift. De ruvar ca 21 dagar.

 

Kochin dvärg härstammar från Kina. Hönan väger 750 gr, tuppen något mer. Färgen finns i över 20 varianter.Mjuk, fluffig befjädring, även på benen. Den finns också som friserad. Lugn och tillgiven också en god ruvare.

 

Marsvin härstammar från peruanska Anderna. Hanar väger ca 1 kg och honor något mindre.

Livslängden är 5-7 år. Honorna är dräktiga ca 70 dygn. Ungarna föds behårade och med öppna ögon.

Marsvin är lämpliga som sällskapsdjur eftersom de hellre går undan om det oroas än att försöka bitas.

Man kan lära dem bli rumsrena, komma när man ropar och utföra en del konster.

Raserna skiljer sig åt genom olika pälstyper d.v.s släthåriga, strävhåriga och långhåriga.

Dvärgkochin Tupp

Myskanka Hona

Marsvin ungar 1 vecka

Silke Unghöns, bruna och vita

Myskankor Honor ca 4 mån

Marsvin Honor

Silke Höna

Myskanka Hane (Drake)

Marsvin ungar 1 vecka

Stefan Ragnar 070-31 56 173

Marie Ragnar 070-31 56 213